ΚΙ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ… ?>

ΚΙ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…

Πάνε ήδη τρία 24ωρα φαγούρας… Αν μη τι άλλο, σοκαριστική η είδηση του διαζυγίου Κούγια-Τσιώλη, ήταν αναμενόμενο να επιφέρει τόση αναστάτωση με τον τρόπο που ήρθε, τη στιγμή που ήρθε και δεδομένων φυσικά και των δηλώσεων που ‘χαν γίνει εδώ και μέρες κι απ’ τους δυο, αλλά κυρίως απ’ τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, που ως είθισται, είχε ξεπεράσει τα όρια της υπερβολής!

Τώρα, αν όλα αυτά τα περί «κλειδιών της ομάδας» τα ‘χε πει και κατ’ ιδίαν ο Κούγιας στον Τσιώλη, έχει χίλια δίκια ο Σάκης να δηλώνει ριγμένος. Αν πάλι όχι, τότε θα πρέπει ο Σάκης να μας πει από ποια άλλη ομάδα με την οποία συνεργάστηκε ζήτησε και πήρε τα κλειδιά, για να του βγάλω το καπέλο…

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το ποιος φταίει και για ποιόν λόγο, θ’ αργήσουμε πολύ να το μάθουμε, όσα και να ειπωθούν σήμερα. Εξάλλου, βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο που ανακοινώνει η ΠΑΕ, λέει ο Κούγιας, θα πει ο Τσιώλης, θα ξαναπεί ο Κούγιας, θα ξαναπεί ο Κούγιας, θα ξαναπεί ο Κούγιας (…, …) κι όποιος καταλάβει θα καταλάβει. Άλλωστε, όλη αυτή την ιστορία περί φταίχτη, την θεωρώ δευτερεύουσα. Το μείζον σ’ αυτή τη φάση, είναι να καταλάβει ο μεγαλομέτοχος τι ακριβώς συνέβη προχθές!!!

Προχθές λοιπόν, γκρεμίστηκαν μονομιάς όλα όσα έχτιζε επί έναν χρόνο σε επίπεδο εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, απέναντι στον μέσο οπαδό της ΑΕΛ, που τον θεωρούσε και τον θεωρεί αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και περίμενε να δει μια-μια τις πράξεις του προκειμένου έστω να τον αποδεχτεί.

Προσέξτε, μιλάω για το γεγονός και σε καμία περίπτωση δεν κρίνω αν καλώς ή κακώς συνέβη κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι πως πρόκειται για μια πραγματικότητα η οποία και ορίζει την ατμόσφαιρα που επικρατεί πλέον στην ποδοσφαιρική Λάρισα και προσομοιάζει εκείνης του περασμένου Αυγούστου. Εν ολίγοις, γυρίσαμε εκεί που ήμασταν έναν χρόνο πίσω κι ας βρίσκεται πλέον η ΑΕΛ στη Superleague.

Το γιατί, δε νομίζω πως είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό. Ο Τσιώλης, ως ο μοναδικός παίκτης της γενιάς του ’80 που εξελίχθηκε σε επαγγελματία προπονητή Α’ κατηγορίας, αποτελούσε πάντα στο υποσυνείδητο των φίλων της ΑΕΛ ένα κεφάλαιο που κάποτε θα επέστρεφε για να ξοφληθεί με δημιουργία και επιτυχίες. Κι όσο κι αν λέμε πως κανείς δεν είναι αναντικατάστατος και ισχύει, ομοίως ισχύει πως η επιλογή των προσώπων αποτελεί πάντα τεκμήριο σοβαρότητας και προθέσεων για την διοικητική ηγεσία. Για παράδειγμα, πολλοί φοβόνταν τον ερχομό του Κούγια στην ΑΕΛ, αλλά με την επιλογή αρχικά του Θωμά και κυρίως του Σάκη, όπως κι αν τον αξιολογεί ο καθένας σαν προπονητή, του ‘δωσαν το άλλοθι που είχε ανάγκη για να πορεύεται με ενότητα και καθαρό μυαλό στην αντιμετώπιση των πραγματικών εχθρών της ομάδας, στην πορεία προς την άνοδο.

Τώρα όμως η πίστωση χρόνου πήγε εκεί που πήγαν συντροφιά και η εμπιστοσύνη με την αξιοπιστία… Περίπατο στον περασμένο Αύγουστο! Κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει ο Κούγιας, για να αποφασίσει πρώτα αν μπορεί να το αντιμετωπίσει κι έπειτα να πράξει όσα σκοπεύει έτσι κι αλλιώς να πράξει για να πάει η ομάδα μπροστά, χωρίς να αναλωθεί στην προσπάθεια να πείσει επί τούτου, αν είναι ή όχι ελέφαντας. Είναι στοιχειώδες, όσο στοιχειώδες είναι να πείσεις παιδί πρώτης δημοτικού, πως το 50% και βάλε της λύσης του προβλήματος, είναι να καταλάβει αυτό ακριβώς που του ζητάει. Γιατί αντίστροφα, αν δεν καταλάβει τι ζητάει το πρόβλημα, δεν πρόκειται ποτέ να το λύσει!!!

Φταίει δεν φταίει λοιπόν ο Κούγιας, που μ’ απασχολεί και περισσότερο γιατί αυτός μένει πίσω να παίρνει αποφάσεις, οφείλει ν’ αποδεχθεί τα χούγια μας, όπως κι εμείς αρχίσαμε ν’ αποδεχόμαστε τα δικά του… Άλλοι για χάρη της ανόδου, άλλοι για χάρη της ΑΕΛ κι άλλοι – καλώς ή κακώς – για χάρη του κάθε Σάκη…

Υ.Γ. Να το γράψω κι αυτό για να προλάβω… Βρέθηκαν λέει προξενήτρες, που θέλουν να ξανακάτσουν μεγαλομέτοχο και προπονητή στο ίδιο τραπέζι, για να τα βρουν! Κι αν τα βρουν δηλαδή, τι; Θα ξανασυνεργαστούν για χάρη της ΑΕΛ; Και που την είχαν γραμμένη την ΑΕΛ την Πέμπτη ή ο ένας ή ο άλλος ή και οι δυο μαζί; Καραγκιοζολίκι…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *