Το blog ?>

Το blog


Επωνυμία:
Το «tsoumbox», είναι το όνομα της ραδιοφωνικής μου εκπομπής, η οποία ξεκίνησε την διαδρομή της την άνοιξη του 2007 και προχωράει ακάθεκτη, φιλοξενούμενη σήμερα στην συχνότητα 97.8 της Ραδιοφωνίας «Κισσάβου» (Δευτέρα – Παρασκευή 2-4 μ.μ.).
Το αγκάλιασμα της εκπομπής και η αποδοχή του ονόματός της απ’ τον κόσμο, με οδήγησε στην απόφαση να το υιοθετήσω και να το χρησιμοποιώ πλέον σταθερά και στις σχολιογραφικές στήλες που γράφω κατά καιρούς σε εφημερίδες. Μοιραία λοιπόν, η απόφασή μου να προχωρήσω στη δημιουργία ενός προσωπικού blog, είχε αυτονόητη επωνυμία, αλλά και αυτονόητο χαρακτήρα.
Βασικές αρχές:
Όπως γνωρίζετε, όσοι γνωρίζετε, βασικό συστατικό στοιχείο της δράσης μου ως αθλητικογράφος, πέρα από το ρεπορτάζ, ήταν, είναι και θα είναι η επικοινωνία με τον κόσμο και η ανταλλαγή απόψεων επί παντός επιστητού, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Σεβασμός στην αντίθετη άποψη
β) Διατύπωση άποψης με επιχειρήματα και χωρίς διάθεση επιβολής της και
γ) Κόσμια έκφραση, ανάλογα με το μέσο και τις συνθήκες (σ.σ. …εδώ καμιά φορά ξεφεύγω κι εγώ)
Λειτουργία:
Ακριβώς, λοιπόν, υπό την προϋπόθεση τήρησης των ίδιων αρχών, ξεκινάει τη λειτουργία του κι αυτό το blog, που είναι προσωπικό ως προς την επωνυμία και την διαχείριση, αλλά φιλοδοξεί να γίνει ένα ακόμη βήμα στοιχειοθετημένης επικοινωνίας, σε μια εποχή που όλα επί της ουσίας ή αμφισβητούνται ή βάλλονται… Από προθέσεις και πολιτικά συστήματα, μέχρι ιδεολογίες (ακόμα και ποδοσφαιρικών συλλόγων) και εργασιακά δικαιώματα.
Εύκολα γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, ότι η ΑΕΛ θα είναι πάντα το βασικό αντικείμενο των θεμάτων που θα δημοσιεύονται στο blog, αλλά όχι και το μοναδικό, καθώς το επιβάλλει η σημερινή πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα. Εξάλλου, αποτελεί δεδομένη θέση μου επί της συγκυρίας, η αναγκαιότητα της διαρκούς αναζήτησης όσων μας ενώνουν, μήπως την… πηδήξουμε κι εμείς (ως πολίτες και οπαδοί) και η χώρα και η ομάδα μας.
Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν αναρτημένες κάποιες κατηγορίες θεμάτων (Άρθρα – Απόψεις, Σχολιασμός Επικαιρότητας, ΑΕΛ/Κριτική αγώνων, ενώ θα υπάρξουν κι άλλες) και οι οποίες θα εμπεριέχουν τοποθετήσεις του οικοδεσπότη. Υπάρχει όμως και μια κατηγορία (Φιλοξενούμενοι), η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ενυπόγραφα κείμενα αναγνωστών (αποστολή στο tsoumbox@gmail.com), καθώς και κείμενα συναδέλφων που εκτιμάται ότι αξίζει να αναδημοσιευθούν και προτείνονται είτε απ’ τον γράφοντα, είτε από τους αναγνώστες.
Ειδησεογραφικά, μην ψάχνετε εδώ το καθημερινό ρεπορτάζ, παρά μόνο ίσως ένα νυχτερινό απολογιστικό και επιγραμματικό δελτίο με γεγονότα της ημέρας, αναφορικά κυρίως με την ΑΕΛ. Ασφαλέστατα όμως, όποιο σοβαρό θέμα προκύψει ως αποκλειστική και διασταυρωμένη είδηση από τον συντάκτη, θα δημοσιοποιείται αμέσως, όπως και πιθανές αποκλειστικές δηλώσεις ή συνεντεύξεις.
Συνεργασία με Goalbet:
Τέλος, ένας ακόμη λόγος ύπαρξης αυτού του blog, εξαιρετικά σοβαρός, είναι η προώθηση (κατόπιν ενημέρωσης) του νόμιμου διαδικτυακού στοιχήματος και δη της www.goalbet.gr (αναλυτική ενημέρωση σε άλλες σελίδες), της πρώτης εταιρείας τέτοιου τύπου που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια αγορά που απασχολεί πολύ κόσμο, ο οποίος είναι κατά κανόνα μη ενημερωμένος για τις ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν στον χώρο και τις οποίες το tsoumbox.blogspot.com θα αναλάβει να βάλει σε τάξη, ως επίσημος συνεργάτης στη Λάρισα της www.goalbet.gr!
Υ.Γ. Τα κείμενα που βρίσκονται αναρτημένα στο blog κατά την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του (Δευτέρα 2 Απριλίου 2012), φέρουν την υπογραφή του Χρήστου Τσούμαρη, αλλά δεν είναι πρωτότυπα, καθώς έχουν δημοσιευθεί στις ηλεκτρονικές εκδόσεις της SportLarissa Press. Στο εξής όμως θα δημοσιεύονται κατά κανόνα πρωτότυπα κείμενα, σε καθημερινή βάση, ενώ για αρχειακούς λόγους θα δημιουργηθεί κατηγορία η οποία θα περιλαμβάνει κείμενα απ’ το προσωπικό αρχείο του συντάκτη, από παλαιότερες συνεργασίες του.